Usui Reiki Healing

Mikao Usui, föddes den 15 augusti 1865 och avled den 9 mars 1926. Han skapade en metod för att ge healing (läkning) med hjälp av bestämda handpositioner på människor. Denna japanska healingmetod kom att kallas Reiki.
Ordet Reiki (Se bilden) har olika betydelser, men vi i västvärlden har översatt Rei = "Universell" och ordet  Ki = "Livsenergi".
Nu finns det en mängd healingformer, men denna metod har skattemyndigheten i Sverige godkänt som friskvård under kategorin "massage". Det är än så länge den enda metoden som är godkänd. I Sverige får Reiki inte användas inom sjukvården, trots att man i andra länder aktivt använder metoden för att bland annat lindra smärta och påskynda läkning.

Det finns i dag 3 olika steg för utbildning i denna healingform. Steg 1 är för att läka sig själv och för att känna på kraften att ge till andra. Steg 2 är lite mer ingående och man behandlar fler människor, men även djur på plats och på distans. Man lär sig mer om människokroppens energicentra (chakran), meditationer, ritualer och guider. Steg 3 är en Reiki Master/Teacher-utbildning som innebär att man går ännu djupare i behandlingsmetoder, initieringar och får som godkänd bli lärare för egna elever. Reikiförbundet vill att vi kallar oss "Reikiterapeuter", då vi i vår behandling inte bara behandlar kroppens energier utan även själens förmåga till läkning genom samtal.

Reiki healing är i dag alltså godkänd som friskvård för stresshantering av skattemyndigheten, och är den enda form av healing som används professionellt inom sjukvården i olika länder. Där finns en mängd studier som visar på positiva effekter av denna form av energimedicin. I Sverige används denna ännu inte inom sjukvården, men där finns en variant som kallas medicinsk yoga, som även den arbetar med energier. Som Reikiterapeut arbetar man med healing på plats eller på distans. Det finns olika skolor som menar att man MÅSTE göra si eller så vid behandlingar, men vi är alla olika individer och vet vilket sätt vi bäst känner in någon annans energier på.
Jag själv använder aldrig handpositioner direkt på en kropp vid healing. Min styrka ligger ca 1 decimeter ovanför kroppen, där jag känner som bäst. Det gör också att ingen behöver känna sig obekväm med att en främmande person tar på ens kropp. Behandlingen fungerar lika bra på plats som på distans, och väljer du behandling genom mig, kommer vi gå igenom hur allt går till så att du förstår vad som kan ske vid en behandling gällande reaktioner på kroppen.

När man arbetar med healing, är det främst våra chakran (de 7 största) som vi känner in. Varje energidel i kroppen ger oss svar på obalanser som vi genom en kanalisering kan behandla. Jag som Reikiterapeut förmedlar bara energierna, och som ger dig det du bäst behöver just då. Varje klient är olika och därför kommer aldrig samma energier behandlas. Det kan bli en blandning av Reiki, vägledning, instängda känslor som behöver behandlas eller band som måste kapas. MEN...om du själv inte är beredd att arbeta med dig själv och din kropp kan INGEN behandling någonsin hjälpa dig. Vi arbetar med alternativ medicin (energier och frekvenser) och får aldrig ersätta sjukvården. Men vi kan arbeta som ett fantastiskt komplement!

Men vad är energi?

Energi är rörelse, eller förmågan till rörelse. Energi finns i allt ifrån mat, trä, avfall, olja, vatten och vind. Det finns många former av energi, exempelvis elektrisk energi, kemisk energi, lägesenergi, rörelseenergi och värmeenergi. När du möter en annan människa så känner du av den personens energier. Är den glad, ledsen, arg, förälskad...du känner detta instinktivt, eller hur? När du kommer in i ett rum fylld med människor, känner du energin i luften...är stämningen bra eller dålig i lokalen? Varje tanke - positiv som negativ, är den energi vi förmedlar till vår omgivning. Så inte konstigt att vi ofta pratar om kärlek och ljus, då detta är de renaste energierna.

När vi går en utbildning i Reiki, får vi lära oss hur kroppens energier fungerar och vad de berättar för oss. Vi har flera tusen energipunkter på kroppen, vilket man i Kina jobbat med i över 3000 år och använder akupunktur för att aktivera vissa energicentra. Man pratar om meridianerna vi har i kroppen och hur viktigt flödet är för att vi ska må bra som människa. Reiki arbetar med de 7 största energipunkterna i kroppen som vi kallar chakran. De har olika färger som kan vibrera olika beroende på hur kroppen mår. Genom att försöka balansera dessa vibrationer vi får till oss, kan vi sätta igång flödet igen och kroppen får möjlighet att återhämta sig. 
Om du är intresserad av musik, vet du också att olika musikstilar påverkar dig. Ibland behöver du lyssna på hårdrock och ibland en ballad, allt beroende på hur du känner dig för dagen. Våra 7 chakran är "stämda" i olika tonlägen (frekvenser) från C (Rotchakrat) upp till H (Kronchakrat). Detta är otroligt intressant och spännande tycker jag, så jag provar mig fram just nu med att använda kristallklangskålar för att i framtiden kanske kunna använda dem vid behandling. 

Att bli behandlad

När man behandlar någon, så har man självklart tystnadsplikt! Jag är medlem i Förenade Reikiförbundet och följer deras rekommendationer. Vid en behandling så samtalar man innan om de problem man söker för. Tänkvärt är att vi ALDRIG ställer diagnoser på sjukdomar, utan hänvisar till sjukvården. En behandling kan upplevas avslappnande så att man somnar, men även att inre känslor kommer upp till ytan och man börjar gråta och känna sorg, men även glädje och skratt. Detta är helt normalt vid Reikibehandlingar. Vi får inte behandla barn under 8 år enligt Patientsäkerhetslagen som antogs 1 januari 2011.
Vi har kontakt genom Messenger, e-post eller via telefon för att bestämma gemensam tid för behandling.

En Reikibehandling av mig, innebär att jag kommer skicka ett dokument i PDF-format innan vi fortsätter, som berättar mer om hur jag arbetar. Efter detta får du ta ställning till om du vill gå vidare. Jag vill då ha en bild (porträtt) av dig för att tona in mig mot dig. Detta sker en stund innan själva behandlingen börjar. Jag behöver också ägna en tid till att förbereda mig mentalt innan vi börjar. Vi kommer samtala både före och efter behandlingen. Mitt arbete börjar egentligen redan vid vår första kontakt, så det är inte ovanligt att jag ger dig 4-5 timmar av min tid även om du själv bara upplever en kortare kontakt. 

 Jag kommer att skanna av hela din kropp och känna efter var största behovet finns för energibehandlingen, genom att jag går igenom chakra för chakra kommer jag få information om ditt mående. Efter detta börjar behandlingen. Jag kommer också vilja ha en uppföljning med dig för att veta om du märkt någon skillnad, och efter det ge förslag på fortsättning. En Reikibehandling fungerar upp till 14 dagar gällande energierna, och du kan behöva fylla på igen efter en tid. Jag ser fram mot att få hjälpa dig!

Reiki till djur

Reiki till djur fungerar väldigt bra, och djuren är väldigt tacksamma för energibehandling. De behöver oftast inte lika lång behandlingstid, men en Myra kan behöver mer behandling än en Elefant, så storleken på djuret gör ingen skillnad. Jag vill att ägaren alltid är med djuret vid en behandling. Detta för att observera hur den känner och att finnas där som en trygghet. Djuret skall alltid ha tillgång till vatten, då den kan bli törstig. Jag har behandlat hästar, hundar, katter och en igelkott, och vet att detta fungerar. Men tyvärr har fåglar som flugit in i fönstret inte alltid blivit hjälpta, hur gärna jag än velat...men jag vet att den somnade in med kärlek från Universum.